dissabte, 26 de novembre del 2022

MALA PATACA ELS AFARTI!

He trobat la dita sencera però no l’havia sentit mai així: Mala pataca els afarti i no la puguin pair!  Jo només deia la primera part. De fet ho he trobat amb la versió patata però jo sentia aquesta expressió per Reus i allà som molt de les pataques.

I que bones persones que som els catalans!! A una persona que ens ha ofès, enredat, insultat, humiliat.... senzillament li desitgem que Mala pataca l’afarti!!. No fos cas que se’ns enfadés massa! Només li desitgem que mengi moltes pataques -fins que n’estigui ben fart- i llavors que aquests tubèrculs siguin dolents i li causin un bon mal d’estómac.

Segur que, en iguals circumstàncies, els veïns de península dirien -com a mínim- Que le parta un rayo! I tots sabem que un cop partit per un llamp, poca cosa podràs fer...






6 comentaris:

  1. No l'he feta servir mai, ni l'he sentida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'on ets? És que el comentari em surt com a Anònim. A Reus es diu -o es deia- bastant!. Ara som tan políticament correctes...

      Elimina
  2. Ara mateix se m'acudeix una llarguíssima llista de personatges als quals els desitjo vehentment QUE MALA PATACA ELS AFARTI (però no diré qui són per no tenir problemes amb els togats)

    ResponElimina